ЦСКА изпусна питомното, Лудогорец пак ще е шампион

Али Соу изпорти дузпа за "армейците" в началото на мача

Спорт
23:34 - 11 Май 2019
2192
ЦСКА изпусна питомното, Лудогорец пак ще е шампион

ЦСКА не успя да победи Лудогорец - 0:0 в дербито от 33-ия кръг на Първа лига и на практика подпечата осмата поредна титла на делиорманци. В 9-ата минута Соу пропусна дузпа за ЦСКА, а в края на двубоя Малинов и Дяков бяха изгонени от съдията Кабаков. След това равенство Лудогорец е лидер със 72 точки, а "червените" са втори с 3 точки по-малко.

Срещата започна добре за домакините и още в 36-ата секунда, Соу стреля към вратата на Илиев, топката се отклони от Григоре и излезе в корнер, а играчите на "червените" поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена. В 8-ата минута на двубоя игра с ръка на Марселиньо в наказателното поле след центриране от корнер, беше наказана с дузпа, но от бялата точка Соу прати топката над напречната греда.

ЦСКА продължи да натиска съперника и до 20-ата минута създаде няколко опасности пред вратата на Илиев, но Моци се справи на два пъти след шутове на Евандро. Последваха две опасности пред Черниаускас, но Швиерчок не успя да прониже вратата на домакините. Али Соу продължи да тормози отбраната на гостите, но гол не падаше. В 35-ата минута Вандерсон получи контузия и беше заменен от Попа, което понаруши ритъма на игра на Лудогорец.

В 51-ата минута на двубоя Марселиньо беше спрян от Малинов, който опита да играе за топката, в наказателното поле на ЦСКА, но съдията Кабаков остави играта да продължи.

В следващите минути играта се накъса и чистите голови положения липсваха. В края на двубоя Малинов и Дяков се сдърпаха и бяха изгонени. Така двата тима завършиха двубоя с по 10 души.

 
ЦСКА - Лудогорец 0:0

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Пинто (78-Антов), Джеси (58-Жоржиньо), Евандро (72-Енрике), Малинов, Бикел, Турицов, Соу, Томаш

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе, Дяков, Григоре, Моци, Швиерчок (74-Кешеру), Марселиньо, Вандерсон (37-Попа), Лукоки (84-Манолев)

съдия: Георги Кабаков