ЦСКА лапва звезда на Етър без пари

Любо Пенев харесал гамбиеца Аласана Мане, който става свободен агент през лятото

Спорт
10:46 - 20 Март 2019
1461
ЦСКА лапва звезда на Етър без пари

ЦСКА ще се опита да отмъкне звездата на Етър Аласана Мане без пари през лятото. Треньорът на червените Любослав Пенев е харесал изявите на гамбиеца, който има 15 мача и 2 гола за търновци през този сезон. Офанзивният халф може да излезе безплатно на ЦСКА, тъй като след края на сезона става свободен агент, показа справка на Lupa.bg.

Мане е собственост на Барселона Б и играе в Етър като преотстъпен. Той дойде миналата зима на стадион "Ивайло" със съдействието на футболния агент Лъчезар Танев. Първоначално сделката бе до лятото на 2018 г., но след това търновци го уредиха за още един сезон. По наша информация договорът му с испанците също изтича на 30 юни 2019 г. и засега няма индикации, че ще бъде подновен. 

От това може да се възползва ЦСКА и да привлече футболиста като свободен агент. Плюс за червените при евентуални пазарлъци е, че мениджърът Танев е клубна легенда. Етър пък е в добри футболни отношения с ЦСКА и в състава си има трима играчи, преотстъпени именно от "Армията".

Освен това треньорът Любо Пенев е приятел с наставника на Етър Красимир Балъков. Всичко това може да накара Мане да продължи кариерата си в ЦСКА, доверяват от червения лагер. Все пак на "Армията" не изключват възможността гамбиецът да получи доста по-добра оферта от друг европейски тим и да напусне България.

Снимка: Lap.bg