ЦСКА не успя, Лудогорец пак е шампион! (видео)

Разградчани с поредна осма титла след 4:1 над Черно море, червените биха Ботев, но остават втори

У нас
21:39 - 24 Май 2019
5211
ЦСКА не успя, Лудогорец пак е шампион! (видео)

Хегемонията на Лудогорец в българския футбол продължава. Отборът от Разград стана за осми пореден път шампион в драматичния последен кръг от първенството след победа с 4:1 над Черно море. Героят за победителите се оказа полският нападател Якуб Шверчок, който заби хеттрик във вратата на Морето. В същото време преследвачът ЦСКА пък победи Ботев Пловдив 1:0 с гол в последната минута, но дори с трите точки червените останаха на второто място.

За първи път от шест години насам титлата в българското първенство трябваше да се реши в последния кръг от сезона. Преди днешните мачове лидерът Лудогорец имаше само точка преднина пред втория ЦСКА. Сметките бяха ясни - победа за разградчани над Черно море щеше да е равна на осма титла. В същото време "армейците" трябваше задължително да бият Ботев Пд и да се надяват варненци да вземат поне точка в Разград. Lupa.bg проследи паралелно и двата решителни мача.

Снимки: Lap.bg

На Армията: Началото тук се оказа по-напечено. Противно на очакванията още в 4-ата минута бившият цесекар Сашо Тонев бе на косъм да попари червените, след като стреля от дузпата, но вратарят Кайзер отрази удара. В следващите минути ЦСКА опита да поеме инициативата, но владеенето на топката не водеше до голови положения.

В Разград: Лудогорец бе абсолютен фаворит срещу Морето, особено след скандала във Варна. Шестима футболисти бяха извадени от групата за мача заради подозрения в симулативна игра в предишни срещи. Разбра се, че целият отбор е минал през детектор на лъжата. Варненци издържаха само 10 минути в Разград. Дебютантът на вратата на Морето Дичевски (18 г.) излезе рисково далеч от вратата си и Димо Бакалов с глава отблизо откри резултата - 1:0.

На Армията: Кошмарът за ЦСКА в последния месец Тодор Неделев отново опита да вгорчи живота на червените. Осмицата на Ботев шутира мощно отдалеч, но Черниаускас плонжира и изби в корнер. По-големият проблем за червените обаче бе, че не намираха път към вратата на Ботев.

В Разград: Надеждата за ЦСКА се върна! В 23-ата минута Черно море изравни на Лудогорец. След чудесна атака Родриго центрира на крака на Жоржиньо, който простреля Пламен Илиев за 1:1. Малко след това нападателят на разградчни Шверчок можеше да върне аванса на своя отбор, но отблизо стреля нескопосано. В 33-ата минута обаче полякът се реваншира, а Лудогорец отново се виждаше шампион! Недодялана намеса на Патрик Андраде поднесе топката на крака на Шверчок, който от няколко метра мушна топката в мрежата - 2:1.

На Армията: ЦСКА опитваше да натисне трайно съперника в търсене на гола, особено след като долетя новината за иравнителния гол на Черно море в Разград. Малкото стихийни атаки пред вратата на Кайзер завършваха с неточни изпълнения. Най-сериозният пропуск дойде в 24-ата минута, когато след брилянтна атака и центриране отдясно Тиаго отблизо не успя да засече топката в мрежата.

В Разград: Черно море учудващо отново поглеждаше смело напред към вратата на Лудогорец. В 40-ата минута вратарят Пламен Илиев с впечатляващ рефлекс извади сигурен гол и остави тима си напред в резултата. На почивката разградчани държаха титлата в своите ръце.

На Армията: След почивката картината не се промени, ЦСКА атакуваше, но липсваше завършващият удар.

В Разград: След час игра нещата взеха да се изясняват. Лудогорец вкара трети гол, отново чрез Шверчок и бе на 30 минути да вдигне осмата си поредна титла. Публиката на стадиона започна да сканира "шампиони".

На Армията: И централният защитник Божидар Чорбаджийски имаше шанс да изведе ЦСКА напред, но ударът му с глава мина покрай вратата. Двайсетина минути преди края положението бе безнадеждно, но все пак червените продължиха да търсят победата и дори удариха две греди, а вратарят Кайзер направи страхотни спасявания.

В Разград: Всичко вече бе ясно - в 70-ата минута Лудогорец направи резултата 4:1. Страхотният тази вечер Якуб Шверчок вкара своя хеттрик и окончателно уби интригата около титлата. Докрая разградчани свалиха темпото в очакване на шампанското. В 90-ата минута Жоржиньо вкара за ЦСКА, но крайният резултат 1:0 в другия мач нямаше никакво значение - Лудогорец стана шампион за осми пореден път.

Вижте шампионската победа на Лудогорец във видеото.