ЦСКА падна пред своите ваксинирани и тествани фенове

Спорт
00:28 - 22 Октомври 2021
4523
ЦСКА падна пред своите ваксинирани и тествани фенове

ЦСКА загуби с 0:1 от Зоря Луганск третия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. На Националния стадион "Васил Левски" домакините доминираха през първото полувреме, но гол на Аллахяр Сайядманеш за гостите от Украйна в 64-ата минута спря тения устрем.

В добавеното време на мача Тибо Вион бе изгонен със спорен червен картон. Освен тази ситуация, съдията Мануел Шутенгрубер от Австрия подмина още няколко положения, при които можеше да отсъди нарушение за ЦСКА, в това число и фаул срещу Йоан Баи в наказателното поле.

ЦСКА контролираше тотално играта през първото полувреме, докато гостите опитваха атаки основно след изритани топки от вратаря Дмитро Мацапура. Георги Йомов бе много активен по дясното крило на ЦСКА, но централните бранители на Зоря Луганск се справиха при неговите центрирания. Жорди Кайседо и Яник вилдсхут също получиха възможности да обстрелват вратата на гостите, но стражът на украинския тим спаси ударите им.

След почивката Зоря тръгна по-смело в атака към вратата на Густаво Бусато. Въпреки това скоро след началото на второто полувреме ЦСКА отново си върна преимуществото в играта. Аллахаяр Сайядманеш обаче шокира „армейците“ с прекрасен диагонален удар в 64-ата минута, след който топката спря в мрежата на Бусато. В следващите минути ЦСКА бе демотивиран и ни можеше да осъществи смислени атаки.

Между 84-ата и 86-ата минута съдията на мача Мануел Шутенгрубер подмина няколко претенции за дузпа от играчите на ЦСКА, като при първото положение Йоан Баи бе избутан в наказателното поле.