ЦСКА победи "Славия" в мразовита София

Армейците грабнаха 3 важни точки в двубоя, решаващият гол отбеляза Али Соу

Спорт
19:46 - 13 Февруари 2021
1985
ЦСКА победи "Славия" в мразовита София

ЦСКА грабна важни три точки след победа с минималното 1:0 срещу Славия. Футболистите играха при изключително тежки условия - силен сняг и температури минус 10 градуса.

Единственото попадение в срещата отбеляза Али Соу в 24-ата минута. Това бе седма поредна победа на "червените" в шампионата. 

Няколко пъти линиите на терена трябваше да бъдат почиствани. Трите точки помогнаха на "червените" да излязат еднолично на второ място във временното класиране.

Славия успя да са едаптира добре към обстановката, направи няколко много чисти голови положения, но не успя да отбележи гол и в крайна сметка загуби. Още в началото на мача "белите" направиха два пропуска, след като гредите бяха верни помощници на Густаво Бусато. 

Въпреки непрекъснатия снегоовалеж домакините играха в бели екипи, а в края на първото полувреме снегът се усили. В 64-ата минута мачът бе прекъснат, за да се изчистят отново линиите на терена.

Вижте как преди няколко седмици се игра мач в Турция при сняг и отбор с бели екипи

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович залага на познати футболисти в титулярната единадесетокра за гостуването на Славия. Новото попълнение Федерико Варела остава на резервната скамейка.

За сметка на това Александър Тарханов пуска като титуляри двама футболисти, които взе в последния момент. На терена излизат Надер Гандри и Петер Макрилос.