ЦСКА представи норвежеца (ВИДЕО)

Тук ще намеря нов дом – в клуб, познат надлъж и шир - ЦСКА София, казва Скарсем

Спорт
17:10 - 10 Януари 2024
2343
ЦСКА представи норвежеца (ВИДЕО)

Очакваното първо попълнение на ЦСКА за 2024 година - Олаус Скарсем, вече е факт. Скандинавецът пристигна днес в София, а армейците го анонсираха с видео в социалната мрежа.

25-годишният норвежец подписа договора си с "червените", а в петък ще вземе участие в първата контрола на ЦСКА - срещу Литекс на базата в Панчарево.

От "Армията" са постигнали споразумение с Розенборг, като ще платят около 900 000 лева за правата му. Скоро ще станат ясни и последните детайли около контракта.

Олаус Скарсем е юноша на Розенборг, като има два периода под наем в Ранхайм и Кристиансунд, а в последните две години и половина е с основна роля в най-титулувания норвежки тим.

През изминалата кампания записа 19 участия с 2 гола и 3 асистенции, макар че в нейното начало се възстановяваше след операция от херния. Грандът от Тронхайм обаче не се представи задоволително и завърши първенството едва на девета позиция.

Скарсем има едно участие, гарнирано с гол, за младежкия национален отбор на Норвегия до 21 години. Договорът му с Розенборг бе до декември 2024 г. и именно от това се възползва ЦСКА - София, тъй като футболистът навлезе в последната година от контракта си и норвежците рискуваха да го изпуснат без пари.