ЦСКА привлече 30-годишен островитянин

Нападателят Греъм Кери е новото атакуващо попълнение на червените

Спорт
16:24 - 11 Юни 2019
1961
ЦСКА привлече 30-годишен островитянин

ЦСКА се подсили с още едно попълнение в предни позиции. От днес част от клуба е ирландецът Греъм Кери, който парафира 2-годишен договор с червените.

Офанзивният полузащитник идва от английския Плимут, където през изминалия сезон записа общо 49 мача, 6 гола и 13 асистенции.

Веднага след успешно приключилите преговори, опитният футболист замина за лагера на тима в Тетевен и там ще се включи в следобедното занимание.

Кери действа на позициите като плеймейкър и ляво крило. Той е юноша на Селтик, но първите му успехи в мъжкия футбол идват с клубове, на които е преотстъпван в началото на кариерата си - става шампион с ирландския Бохемиънс (2009г.) и печели Купата на лигата със шотландския Сейнт Мирън (2013г.).

Навършилият наскоро 30 години играч е обличал още екипите на Хъдърсфийлд и Рос Каунти, преди да акостира в Плимут Аргайл. В рамките на последните 4 сезона за този клуб, футболистът има впечатляващия актив от 197 срещи във всички надпревари, в които е вкарал 49 попадения и е изработил с пасове и центрирания други 58.