ЦСКА привлича петима нови, отхвърли оферта от 2,5 млн. за Кайседо

Червените обявиха пет контроли по време на летния лагер в Австрия

Спорт
17:03 - 02 Юни 2022
2874
ЦСКА привлича петима нови, отхвърли оферта от 2,5 млн. за Кайседо

ЦСКА се очаква да започне лятна подготовка на 6 юни с петима нови футболисти.

Ръководството на "червените" е договорило български младежки национал, ляв бранител от Франция, двама чуждестранни офанзивни полузащитници, както и колумбийското крило Данило Асприля, за когото се появиха информации в началото на седмицата. Те са одобрени от новия наставник Саша Илич.

Управата на "армейците" води преговори за привличането и на още двама набелязани играчи, единият от които българин.

Илич държи всички футболисти с договори с ЦСКА да започнат подготовка, за да може той да прецени качествата им, като в процеса на работа ще реши кои да останат.

Сръбският спец също така планира се запознае внимателно и с талантите от школата на клуба с намерението да включи най-добрите от тях в тренировките на представителния отбор и постепенно да ги интегрира в състава.  

ЦСКА до този момент обяви официално, че се разделя с Греъм Кери, Жуниор Нзила, и Ахмед Ахмедов, а договорът на Брадли Мазику изтича и той ще продължи кариерата си по всяка вероятност във Франция.

Илич ще добави към щаба си и нов кондиционен треньор на мястото на Кирил Динчев, който почти сигурно ще продължи работа в Академията на клуба.

В същото време стана ясно, че ЦСКА е отхвърлил оферта на стойност 2 500 000 евро за голмайстора си Жорди Кайседо от турския гранд Бешикташ. Това съобщиха медии в родината на нападателя Еквадор, като се пояснява, че тази сума е трябвало да бъде платена на 4 вноски.

„Орлите“ са отправили оферта на стойност сумата, каквато е и откупната клауза на 24-годишният таран. Наред с това, Бешикташ е обещал 400 хиляди евро бонус за ЦСКА, ако отборът влезе в Шампионската лига. Освен това, от турския гранд са предложили на „червените“ 20% от сумата при евентуален следващ трансфер на Кайседо.

ЦСКА ще прекара втория етап от предсезонната си подготовка в Австрия, съобщиха „армейците“.

Първоначално тимът на Саша Илич ще бъде на лагер край Инсбрук, а след това – край Залцбург. В този период „червените“ ще изиграят 5 контроли.

След първия етап от подготовката на Панчарево, ЦСКА ще замине на 15 юни за двуседмичен лагер в Австрия. Там тимът първоначално ще бъде настанен в база край Инсбрук, а от 23 юни ще тренира отново при перфектни условия в района на Залцбург.

В Австрия са насрочени 5 контроли, които ще стартират на 18 юни срещу доскорошния участник в немската Бундеслига Гройтер Фюрт. На 21-ви е планирана проверка с местен тим, който допълнително ще бъде обявен, след което на 24-ти юни ЦСКА ще премери сили с гранда Ред Бул Залцбург, спечелил в последните години 9 поредни титли в Австрия. 

Лагерът ще завърши с още две контроли - срещу елитния румънски Сепси на 27-ми юни и унгарския шампион Ференцварош ден по-късно. След прибирането на тима в България ще бъде организиран още една приятелска среща, на която ще бъде представен официално състава за предстоящия сезон.