ЦСКА пропускаше, Лудогорец - вкарваше

С късни голове разградчани оставиха пълния комплект точки у дома

Спорт
19:16 - 29 Ноември 2021
1895
ЦСКА пропускаше, Лудогорец - вкарваше

Лудогорец надигра с 2:0 ЦСКА в дербито от 16-ия кръг на efbet Лига и дръпна със седем точки на върха пред червените, които са втори.

Пиерос Сотириу откри резултата от дузпа в 78-ата минута, а Мавис Чибота в 91-ата удвои, с което подпечата втория пореден успех над своя основен съперник за титлата, тъй като през лятото го надигра с 4:0 за Суперкупата.

В 9-ата минута Юга отправи силен шут от двайсетина метра, който излезе над напречната греда. Две минути по-късно Лудогорец отговори чрез опасен изстрел с глава на Пиерос Сотириу, който профуча покрай горния десен ъгъл.

В 29-ата минута червените получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле на разградчани. Кери стреля над стената с левия крак, но Падт демонстрира отличен рефлекс и изби топката, която се бе насочила под гредата.

В 38-ата минута Ману получи извеждащ пас и за момент се озова очи в очи с Бусато, но се засеути и Турицов блокира удара му.

Секунди по-късно нова добра атака на разградчани отдясно завърши с извеждащо подаване към Янков. Бусато излезе да парира полузащитника на домакините, който предпочете да търси свой съотборник, а не да стреля, но пасът му не сполучи.

Секунди след началото на втората част Ману изведе Янков сам срещу вратаря, но докато халфът се чудеше какво да прави с топката, Бусато излезе и го блокира.

Най-чистото положение в мача до този момент дойде в 56-ата минута, когато Лам засече центриране на Матай, Падт спаси, топката се чукна в гредата, след което Сисиньо изчисти.

Шоу стреля в 74-ата минута от 22 метра, но Бусато без проблем улови. Две минути по-късно Кайседо изведе Йомов, който можеше да подаде към абсолютно непокрития Варела, за да се озове сам срещу вратаря, но не го видя, предприе солова акция и пропиля положението.

Така се стгна до 77-ата минута, в която Лудогорец организира контраатака след изпълнене на корнер от червените. Чибота получи пред наказателното поле на гостите, преодоля Мазику и Турицов, след която Бусато излезе и го фаулира, заради което Кабаков отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Сотириу, вкарал в долния десен ъгъл на Бусато.