ЦСКА с исторически резил пред погледа на Стоичков (СНИМКИ)

Току-що пристигналите Дауда Бамба и Джонатан Линдсет дебютираха за "червените"

Футбол
21:56 - 04 Август 2022
8066
ЦСКА с исторически резил пред погледа на Стоичков (СНИМКИ)

ЦСКА записа срамна страница в европейската си история, като загуби от Сейнт Патрикс Атлетик с 0:1 в първи мач от третия квалификационен кръг от турнира Лига на конференциите. На трибуните на Националния стадион, за да подкрепят "червените", бяха легендите Христо Стоичков, Мартин Петров и Теодор Салпаров, обаче футболистите на Саша Илич ги посрамиха с пълна сила.

Срещата стартира равностойно, като и двата отбора опитаха по няколко атаки, да бъдат активни и да наложат контрол върху мача. В деветата минута Били Кинг отправи първия удар в двубоя пред дъгата на наказателното поле, но високо над вратата на Густаво Бусато.

В следващите минути ЦСКА се настани по-трайно в половината на своя опонент, но така и не успяваше да стигне до удар или някаква опасност пред вратата на Джоузеф Ананг.

След половин час игра „червените“ организираха хубава атака по лявото крило, като Джереми Де Нойер нахлу в наказателното поле и опита да намери по земя почти от аутлинията, но бранител на гостите го изчисти в корнер и предотврати опасността.

Минута след това Маурисио Гарсес получи дълъг пас на левия фланг, влезе навътре в наказателното поле и стреля по земя. Вратарят Ананг изпусна топката, който бе в ръцете му, а след това последва сблъсък с Тибо Вион, а главният съдия отсъди нарушение в атака.

В последната минута от редовното време на първата част Амос Юга стреля от сериозна дистанция, но покрай дясната греда на гостите.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Саша Илич пусна в игра Георги Йомов на мястото на Лазар Туфегджич.

В 52-ата минута Дойл бе изпуснат от защитата на столичани лед центриране от свободен удар отдясно, но не успя да овладее топката и да отправи изстрел, след което Бусато я улови.

След час игра за ЦСКА се появиха на терена Дауда Бамба и Джонатан Линдсет, които дебютираха за тима, на местата на Дюскенс Назон и Тибо Вион.

Секунди по-късно ирландците поискаха дузпа, след като претендериха, че Брадли Де Нойер е играл с ръка в наказателното си поле, но вместо това получиха жълт картон, този път не за бавене, а за спор със съдията.

В 64-ата минута гостите удариха греда чрез Дойл, след като беше изведен сам срещу Бусато, но впоследствие беше отсъдена засада на нападателя.

ЦСКА стигна до сериозна опасност пред вратата на Сейнт Патрикс в 75-ата минута . Станислав Шопов центрира от ъглов удар, а Юрген Матай опита да стреля с глава, но се получи подаване към далечната греда за Де Нойер, който не стреля много добре.

Серж Атакий отбеляза единствения гол минути преди края на злополучния мач при контраатака.

Снимки: LAP.bg