ЦСКА-София спечели срещу Черно море във Варна

Головете бяха вкарани през второто полувреме

Спорт
17:03 - 12 Ноември 2022
2772
ЦСКА-София спечели срещу Черно море във Варна

ЦСКА-София постигна победа с 2:0 при гостуването си на Черно море във Варна. Головете в мача паднаха през второто полувреме, а авторите им бяха Жеферсон и Марселино Кареазо. С успеха си "червените" вече имат в актива си 44 точки, докато домакините са с 29 точки, съобщи БТА.

Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините в 8-та минута. Матеус Клементе получи топката отдясно и опита нещо средно между удар и подаване, но за късмет на гостите топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 17-та минута Тибо Вион центрира отдясно от свободен удар в наказателното поле на Черно море, а Жеферсон я засече с глава, но тя премина над вратата. В 24-та минута след грешка на защитата на домакините топката попадна у Дюкенс Назон, който излезе сам срещу вратаря Георги Георгиев и стреля, но стражът на варненци спаси.

В 30-та минута вратарят на Черно море Георги Георгиев предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след опасен удар по диагонал отляво на Маурисио Гарсес. В 36-та минута Тибо Вион стреля от около 30 метра много силно, но вратарят Георги Георгиев отново спаси.

В 48-та минута домакините можеха да открият резултата. Исмаил Иса изведе отдясно Велислав Василев, който напредна и навлезе в наказателното поле на ЦСКА-София и пусна топката към връхлитащия Васил Панайотов, който обаче от няколко метра стреля много неточно.

В 64-та минута гостите откриха резултата. Иван Турицов пусна пас отдясно към Жеферсон, който с топовен изстрел фронтално от границата на наказателното поле вкара за 1:0 за ЦСКА-София. 

Десет минути по-късно Марселино Кареазо стреля по земя от дистанция, вратарят Георги Георгиев опита да улови топката, но я изпусна между краката си и тя влезе във вратата за 0:2. В 88-та минута Матиас Курьор засече топката с глава след центриране отляво, но тя премина над вратата на гостите.

В 90+4 минута вратарят на домакините Георги Георгиев спаси опасен удар на Бисмарк Чарлс. В 90+5 минута пък Брадли Де Нойер от гостите получи втори жълт и съответно червен картон и напусна игра.