ЦСКА: Стадионите само за ваксинирани

Спорт
17:49 - 15 Октомври 2021
998
ЦСКА: Стадионите само за ваксинирани

Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, се срещна с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и неговия заместник д-р Александър Златанов във връзка с временните противоепидемични мерки на територията на София-град.

Тримата обсъдиха възможността за преразглеждане на част от ограниченията, касаещи посещението на футболни двубои в столицата.

Предложението на ЦСКА - София е здравните власти да разрешат на привърженици с ваксинационен паспорт и сертификат да могат да гледат на живо предстоящите двубои на "червените" в Първа лига и в груповата фаза на Лигата на конференциите.

"Вярваме, че държавните органи ще последват примера на колегите си от цяла Европа, където зрители с действаща активна ваксина, както и тези, които предоставят отрицателен PCR или антигенен тест, могат да гледат футболни срещи на стадионите при спазването на изискванията на местните власти." 

"Благодарим на д-р Кацаров и д-р Златанов за възможността за среща и за активния диалог с тях в последните няколко дни. Призоваваме феновете да са отговорни към себе си, към любимия клуб и към обществото и да се ваксинират", коментира след срещата Филип Филипов.

ЦСКА посреща Ботев (Пловдив) в неделя от 19:15 ч. на стадион "Българска армия", а следващия четвъртък възпитаниците на Стойчо Младенов се изправят срещу Зоря (Луганск). Мачът от групите на Лигата на конференциите ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 22 ч.

Припомняме, че вчера, по време на представянето на новия Управителен съвет на Левски, Наско Сираков също призова здравните власти да измислят вариант, при който привържениците ще имат възможността да посещават стадионите в София.