ЦСКА започна да плаща задълженията си към Бенжелюн, феновете събраха 370 бона за седмица!

Спорт
17:32 - 09 Февруари 2022
1898
ЦСКА започна да плаща задълженията си към Бенжелюн, феновете събраха 370 бона за седмица!

Почти 370 000 лева дариха привържениците на ЦСКА - София в първата седмица на кампанията, която беше организирана по тяхна инициатива след осъдителното решение на КАС и ФИФА по делото "Бенжелюн", съобщава официалният сайт на "червените".

5380 фенове са превели точно 368 250 лева, като допълнителни суми продължават да постъпват в сметката на 31-кратните шампиони и в момента.

Дарения се превеждат от почти всяка точка на планетата, което за пореден път показва, че любовта към ЦСКА не познава граници и наши сънародници на хиляди километри от Борисовата градина продължават живо да се вълнуват от съдбата на четирите свещени букви, пишат още от клуба.

Кампанията продължава, а вашите дарения може да направите на следната банкова дарителска сметка:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

ПФК ЦСКА СОФИЯ ЕАД

IBAN: BG22FINV91501017025815

BIC: FINVBGSF

Paypal: [email protected]

Задълженията от над 2,5 милиона лева, които ЦСКА има към четирима свои бивши футболисти и към един мениджър, са започнали да бъдат изплащани. Ръководството на „армейците“ в лицето на собственика Гриша Ганчев е направило превод към Юнес Бенжeлюн, Бернардо Тенгариня, Сержиньо, Нилсон Антонио и мениджъра Франсиско Морено тази сутрин, съобщава „Блиц“.

Ганчев вече е информирал останалата част от ръководителите на клуба, че ЦСКА ще получи разрешение от ФИФА и БФС да регистрира състава си за пролетния полусезон, в това число и новите попълнения Маурисио Гарсез и Браян Морено, като се очаква това да се случи до петък (11 февруари).

Преди няколко седмици стана ясно, че Бенжалюн и останалите играчи, както и мениджърът Франсиско Морено са спечелили делата пред КАС и съответно ЦСКА трябва да им изплати сериозни суми.

„Червените“ вече са се споразумели с петимата да им изплатят дължимите суми на разсрочени вноски. Именно първата такава вноска е била преведена в днешния ден.