Цв. Цв.: Политиците се заиграват с Полфрийман

Бившият Втори в ГЕРБ с половин уста отрече, че ще прави партия

Политика
15:04 - 02 Октомври 2019
1858
Цв. Цв.: Политиците се заиграват с Полфрийман

„Всичко по случая „Полфрийман“ води до излишно институционално противопоставяне и до настройване на обществото срещу институциите, а такова противопоставяне не е нужно, заяви пред БНР Цветан Цветанов, председател на Евроатлантическия център за сигурност.

Според него промяна на законодателството заради конкретна ситуация не се одобрява от експертите по правене на законодателство, а и такава промяна е добре да бъде направена след дискусия. 

Делото за възобновяването на производството за предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман беше пренасрочено за 7-и октомври заради високия обществен отзвук на случая и заради невъзможността на Полфрийман да напуска Дома за чужденци в Бусманци.

„Всичко, което прави съдът, особено при предсрочното освобождаване, е на база на писмените доказателства, представени от администрацията на затвора. Така че не трябва целият акцент да отива върху агресивните изказвания, които чухме през последните седмици“, допълни Цветанов в предаването „12+3“. Според него случаят „Полфрийман“ може да мине и през призмата на предстоящите избори.

Цветан Цветанов нарече „интерпретация“ информацията, че планира да учреди партия и подчерта, че е фокусирал вниманието си върху работата по проектите, които Евроатлантическият център за сигурност вече е стартирал: „Тези интерпретации някой държи под една или друга форма да ги тиражира в обществото“, каза още Цветанов.