Цвета Караянчева подаде сигнал срещу областния на Кърджали

Актуални новини
16:21 - 28 Септември 2022
2951
Цвета Караянчева подаде сигнал срещу областния на Кърджали

Служебният премиер Гълъб Донев разпореди проверка в Областна администрация Кърджали във връзка със сигнал на Цвета Караянчева, областен лидер на ГЕРБ, касаещ заплахи, отправени от заместник областния управител Бисер Николов към педагози от региона, съобщават от партия ГЕРБ.

Проверката е възложена на Главния инспекторат към МС по реда на административно-процесуалния кодекс. На работно съвещание на училищните директори на 13 септември т.г.

Николов е превишил правомощията си, обвинил е публично заетите в образованието, че са съпричастни към предизборната кампания и е заявил, че ще ги даде на прокурор, посочват от ГЕРБ. Същият не е посочил конкретни имена или факти, злоупотребил е с правомощията, дадени му от държавата, демонстрирал е, за пореден път, вмешателство, в работата на длъжностни лица и е отправил внушения, неподкрепени с доказателства и почиващи единствено на слухове.

В сигнал до Гълъб Донев Караянчева настоява да бъдат предприети незабавни действия срещу неправомерното поведение на Николов и упражнявания перманентно от негова страна „лов на вещици“, който силно ерозира авторитета на изпълнителната власт.