Цвета Караянчева: Радев рути правителството със същите ултраси от 2013-а

Здравомислещите хора са повече и няма как да падне кабинетът, убедена е шефката на НС

Политика
09:00 - 11 Юли 2020
3477
Цвета Караянчева: Радев рути правителството със същите ултраси от 2013-а

Единствената цел на президента Румен Радев е да събори правителството, за да направи служебен кабинет. Той използва същите ултраси, които предизвикаха предсрочни парламентарни избори през 2013 г. В това е убедена шефката на Народното събрание Цвета Караянчева, която каза пред ефира на Нова телевизия, че със сигурност протестът под прозоворците на Радев е подплатен с команди от Дубай. Така тя потвърди мнението на ръководството на ГЕРБ, че Васил Божков раздава шпицкоманди за инициирането на политическа криза. 

"Аз не чух причини за сваляне на правителството. Там има лица и на леви, и на десни, и хора, които са спрели да се занимават с политика... Защо? Когато нямаш аргументи и не работиш с политики, а търсиш черния пиар, когато искаш да си във властта, но нямаш мотиви... Това ги обединява. Да вземем примера на Мая Манолова, която хулеше протестиращите срещу Орешарски преди 7 години, сега тя е на улицата. Тази жена ги наричаше "платени лумпени", добави Караянчева и попита демонстратите днес дали са съгласни да застанат до нея. 

"Най-лошото е да се предадем пред ковид-вълната. На първо място е животът на хората, а едва след това икономическото оцеляване. С икономическата криза се справихме през 2008 г., но сега имаме преди всичко здравна криза", убедена е шефката на депутатите. 

Според нея вчера никой не обърнал внимание на темата на Радев от вчера за машинното гласуване, защото без тази система вотът нямало да бъде честен. "Това е следващата мантра, около която той ще продължи да събира хора", категорична е Караянчева. Според нея ползването на машини не е добре за хората, защото много възрастни не можели да ги ползват. А и на фона на пандемията, не можело да се осигури достатъчно дезинфекция. "Това трябва да бъде много добре обмислено и трябва да има много широк дебат", каза още кърджалийката.