Цвета Караянчева се чуди: Какво правят тия жени в НС?

Политика
15:19 - 16 Септември 2020
2952
Цвета Караянчева се чуди: Какво правят тия жени в НС?

Шефката на парламента Цвета Караянчева се чуди какво правят майките от протестната група „Системата ни убива”, които са се барикадирали на пропуска в Народното събрание.

Кърджалийската депутатка обяви на специална пресконференция, че дамите, които са се барикадирали в НС са й предали писмо, с който искат среща с депутатите за постигане на решения за помирение на народа. Майките пишат, че срещата може са се планира между 16 и 18 септември, по усмотрение на Цвета Караянчева.

Една от жените е в НС с детето си, което е в инвалидна количка и се нуждае от специални грижи. Христо помолил да отиде до тоалетна, заради което майките са отправили искане да бъде даден достъп на момчето. Караянчева отказала...

„Не виждам причина дамите да стоят на пропуска. Вече съм предала техните искания. Очакват се обаждания от парламентарните групи, ще има среща, не виждам каква е причината да продължават да стоят тук. Те там седят по някакъв начин и търсят контакт с депутати, аз недоумявам”, обясни дословно Караянчева.

„Няма да позволя да се правят провокации в парламента. НСО да си свършат работата и да уведомяват моите разпоредби за достъп, които съм спуснала още през февруари. В групата има и дете, то какво прави тук?”, пита още Караянчева.