Цвета Караянчева спря тока на двама от БСП

Топ
11:15 - 03 Декември 2020
3893
Цвета Караянчева спря тока на двама от БСП

Лют спор в Народното събрание днес след искане от страна на опозицията българският министър-председател да бъде изслушан. Председателят на парламента Цвета Караянчева няколко пъти спря микрофона на депутата от БСП Драгомир Стойнев, а след това му каза "да не й размахва пръст". В драмата между тях се намесиха и квесторите.

По-късно Караянчева спря и микрофона и друг депутата от опозицията - Александър Симов.

От БСП обвиниха Борисов, че не е компетентен в сферата на здравеопазването.

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на „БСП за България“ в дневния ред на Народното събрание да се включи изслушване на премиера Бойко Борисов за технологичните параметри на договаряните ваксини, в това число количествата, както и изискванията към тяхното транспортиране.

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че премиерът Борисов иска да използва парламента като индулгенция за закупуване на ваксини. Обществото е разделено по темата, а начинът да има сигурност, е да се гарантира информираността и прозрачността, допълни Нинова:

„Т.е. той е единственият, който може да ни даде обективна информация как приключиха тези преговори, какви ваксини са договорени, какви количества, на какви цени, безплатни, платени, задължителни, незадължителни. Тези въпроси не ги поставяме ние, поставя ги българското общество“.

От ГЕРБ определиха поведението на БСП като обсебеност. Депутатът Даниела Дариткова подчерта, че има достатъчно информация по темата за ваксините.

„Не мога да допусна, че вие очаквате министър-председателят да представи контраиндикациите за ваксино-профилактика срещуCovid-19. Здравният министър ще бъде тук и вие може да му зададете всички въпроси, които ви вълнуват и смятам, че компетентните отговори ще ги получите именно от ресорния министър“, посочи Дариткова.