Цвета Караянчева зове: Нека изборите да не бъдат като въоръжена борба

Радев за 2 г. наложи 18 вета, а Първанов за 10 г. - 15, отбеляза шефката на парламента

Актуални новини
09:16 - 03 Август 2019
1821
Цвета Караянчева зове: Нека изборите да не бъдат като въоръжена борба

"Не искам изборите да бъдат като въоръжена борба за завземане на нещо. Надявам се тази кампания да се различава от европейската и да не се концентрира само в плюене на опонента и черен пиар". Това заяви в интервю за "24 часа" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

"Искам да се води дебат за политиките в даден регион, за това кой какво може да допринесе и как да бъде полезен за хората. Да, трябва да имаме цели, но те да са реални. А не да се вадят флашки, записи, да се правят декларации от тв екрана, за да се взривява обстановката. Нека говорим за политиките, необходими за населеното място. Пожелавам успех на БСП, но избори се правят с позитивизъм. Хората трябва да виждат в теб не плашилото, а позитивния човек, човека, който не обещава неща, които не може да изпълни. Важно е да казваш истината".

Караянчева коментира и ветата на президента Радев: "Президентът наложи прекалено много вета. Но това е негово право и никой няма право да му го отнема. Ще ви дам обаче статистика - за двете години, откакто Румен Радев е на “Дондуков” 2, той е наложил 18 вета, а за сравнение президентът Георги Първанов за целия си 10-годишен мандат е наложил 15 вета. Може би президентът Радев иска да бъде по-активен. Не мога да разбера, но не ми се иска да мисля, че е някакво заяждане. Има право - налага. Ние пък имаме своите аргументи, с които приемаме или отхвърляме наложеното вето".