Цветан Цветанов: Ако днес бях министър, щях да разследвам шкафчето на Борисов

Бившият втори в ГЕРБ се закле във вярност на ПП и ДБ

Политика
18:00 - 17 Март 2023
6588
Цветан Цветанов: Ако днес бях министър, щях да разследвам шкафчето на Борисов

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ - Цветан Цветанов даде твърде напоително "предизборно" интервю в подкаста на журналиста Мартин Карбовски, в което не 3, а поне 30 пъти се отрече от водача, на когото беше верен в продължение на десетилетие.

Цветанов заяви, че никога не е бил от близкото обкръжение на Бойко и му е бил верен, но независим, защото никога не е бил държан с компромати. "Не съм изгонен от ГЕРБ, аз сам си тръгнах. Дадох на Борисов възможността да вземе политическото решение за бъдещето ми, но той не пожела да го направи", заяви Цецо.

Водачът на "Републиканци за България" заяви, че формацията му няма да участва на предстоящите избори през април, тъй като е видно, че постоянните вотове не носят нищо добро на страната. "Не е редно гласовете да се фрагментират. Аз явно съм заявил подкрепата си за коалицията ПП-ДБ. На предишни избори аз помогнах на Христо Иванов за първи път да вкарат депутат от Видин", твърди Цецо.

Според него отсъствието му от парламента при първото участие на избори през 2021 г. се дължи на репресии от страна на Борисов. "За първи път се провеждаше вот докато ГЕРБ е на власт. Мои хора по места бяха привиквани, съветвани да се откажат от подкрепата си за нас", оплака се Цветанов.

Той твърди още, че като вътрешен министър никога не се е занимавал с незаконни дейности и подслушванията с т. нар. "Цецомобили" са медийна измислица. "Бойко да си каже кой му е правил записи на срещите с разни бизнесмени", каза Цв. Цв.

Политикът потвърди, че се гордее с работата си като вътрешен министър и знаковите дела срещу "Килърите", терористите от Сарафово и т. н. И е убеден, че винаги се е ръководил от закона и е получавал само похвали от чуждестранните ни партньори. Запитан от Карбовски дали ако днес беше на поста, щеше да разследва Борисов, Цветанов се закле, че би се заел с прочутото шкафче на бившия премиер.

А на въпроса как Бойко винаги оцелява политически, Цветанов беше категоричен: "Заради отлично изградената от мен партийна структура!"