Цветан Цветанов на битка с фалшивите новини

Ежедневното им лансиране започва да се възприема от хората като истина, аргументира се вторият в ГЕРБ

Политика
15:23 - 12 Февруари 2019
2243
Цветан Цветанов на битка с фалшивите новини

„Най-тежката задача, което предстои пред ГЕРБ в предстоящата кампания за европейските избори, е как да намерим противодействие на фалшивите новини, защото ежедневното им лансиране започва да се възприема от хората като истина”. Това коментира в Разград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде БТА.

По думите му един от начините да се противодейства на фалшивите новини е организиране на срещи с гражданите, за да могат те да бъдат информирани за всичко, което е направено. Според Цветанов в момента БСП не могат да предложат алтернатива и да посочат какво са направили, докато са управлявали. „Единственото, което ги интересува, е как да дискредитират управлението, как да си водят вътрешната битка кой да бъде водач на листата им за европейските избори, защото там има сблъсък на лобита, коментира Цветанов. Той подчерта, че при ГЕРБ такъв проблем няма. Мотивирани сме, имаме изключително добра подготовка за евроизборите и местните избори”, подчерта вторият в ГЕРБ.

Според Цветан Цветанов основните проблеми в общините са свързани с подобряване на пътната инфраструктура. „Всички искат нещата да се случват по-бързо и точно затова, когато държавата е стабилна, има възможност за общините да се заделят допълнителни целеви средства за подобряване на инфраструктурата”, коментира Цветанов.

По думите му България продължава да се възползва максимално от европейската солидарност и добави, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства - нещо, което не може да се каже за други управления. Цветан Цветанов бе в Разград за среща с общинските ръководства и кметовете на ГЕРБ в региона.