Цветан Цветанов открил офис на метри от дома на Луканов

Бившият МВР шеф върти фирма за консултантски услуги, спря да купува апартаменти

Политика
18:00 - 11 Август 2022
5270
Цветан Цветанов открил офис на метри от дома на Луканов

Лидерът на "Републиканци за България" и екс МВР шеф Цветан Цветанов освен партийна дейност, върти и консултантски услуги, разкри Lupa.bg. В края на миналата година бившият втори в ГЕРБ е открил офис за тази си дейност на метри от дома на покойния премиер Андрей Луканов - на улица "Латинка" в кв. "Изток". Тази година фирмата лъсна в декларацията му пред КПКОНПИ. 

Става въпрос за "ХЕДКОНСУЛТИНГ ЕООД", вписано в търговския регистър през ноември и с предмет на дейност: "Консултантски услуги в сферата на сигурността, киберсигурността, човешките ресурси, както и всяка друга дейност, незабранена от закона". 

Прави впечатление, че след сагата с шестте апартамента на Цветанов, която гръмна още докато беше на власт в МВР, той рязко е укротил сделките с имоти и коли.

И декларира единствено наличието на един собствен апартамент в София, един - поделен поравно със съпругата му Десислава - пак в столицата и една къща в село Шума, край Годеч. Там той разполага и с мяколко декара гори и една поляна. 

Иначе паричните средства, с които американофилът разполага, са относително скромни, особено на фона на новините за днес обявените заплати на болнични шефове у нас, както и на други политици - Цветанов къта в сметките си 50 000 щатски долара и 50 000 евро, но има да изплаща регулярно и кредитна карта, и овърдрафт за немалки суми.