Цветан Цветанов: Съставяне на правителство ще е изненада

Ниската активност на гласуване е признак за разочарованието на хората

Новини
17:52 - 17 Юли 2021
2433
Цветан Цветанов: Съставяне на правителство ще е изненада

"Да се състави правителство ще бъде изненада", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Цветан Цветанов, председател на "Републиканци за България". 

За него страната се нуждае от стабилност, затова е важно да има правителство и парламент с по-дълъг живот, но не вярва това да се случи. Цветанов очерта ситуацията като сложна, в която политически лидер няма да бъде председател, както ще липсва мнозинство, което да го подкрепя.

Но председателят на "Републиканци за България" вижда възможност за нормално функциониращ парламент, с реален парламентарен контрол.

Той е убеден, че правителство може да се осъществи само с първия даден мандат, като вторият и третият са почти невъзможни, и предвижда нови избори.

За Цветан Цветанов ниската активност на гласуване е признак за разочарованието на хората и причината не е в летния сезон или друга причина.

Политикът смята, че трябва да се престане с личностните нападки, а когато се претърпи загуба, да се опонира и атакува политическия противник по политики. За него диалогът е най-важен, за постигане на решения.

Бившият вътрешен министър оцени работата на Бойко Рашков като агресивна и смела и изрази надежда да е законосъобразна.

Цветан Цветанов потвърди, че "Републиканци за България" продължава своята дейност.