Цветан Василев на парти: Спокойно , вече не могат да ме хванат

Скандалният банкер увеличавал обръча от фирми, на които давал кредити за милиони

Новини
11:07 - 17 Април 2019
5598
Цветан Василев на парти: Спокойно, вече не могат да ме хванат

Скандалният банкер Цветан Василев непрекъснато е увеличавал кръга от дружества, на които КТБ давала кредити. Бил създаден специален отдел от юристи, които търсили непознати лица и ги вкарвали в схемата за източване на пари. Това каза пред Спецсъда Бисер Лазов, основен свидетел по делото "КТБ"."Спокойно, вече не могат да ме хванат", казал мустакатият банкер на частно парти.

Адвокат Божидар Миладинов е водил юридическите неща на Цветан Василев. Юристът общувал предимно еднолично със скандалния банкер, твърди Лазов.
Ръководители на юридическият отдел, на фирмата, която обслужвала КТБ, били само хора, които са работили в банката и Цветан Василев им е имал пълно доверие. Сред доверените хора на Цветан Василев били и собствениците на ТВ7.
Хората, които подписвали документи обаче били непознати на всички от фирмата, която водела документацията на КТБ, си спомни свидетелят. Те отивали директно при касиерката на Цветан Василев, където подписвали и взимали кредитите. Ставало дума за кредити в милиони левове. Именно тези хора чрез дружества точили пари от КТБ, твърдят прокурорите. "Юристи намираха нови непознати хора, на които им се заплащаше да участват в тези кредити", твърди основният свидетел. Юристите на банката плащали на Лазов писма за всяко ново дружество, което влизало в схемата. Следвало финансиране с банкови кредити. Информацията къде се намират дадените финансови средства ежедневно отивала на бюрото на мустакатия богаташ.

На фирмено парти някой казал на Цветан Василев "дано нещата да се оправят", а той отвърнал: "Спокойно, вече не могат да ме хванат", спомни си в съдебната зала свидетелят Лазов.

Припомняме ви, че с обвинение за пране на пари се сдобиха в началото на годината петима свидетели по „Делото КТБ“. Това са: Иван Стойков – сегашен изпълнителен директор "Фина це" АД, Никола Киров - финансов директор "Дунарит", Васил Шуманов - охранител в "Литекс секюрити", Венцислав Тодоров -шофьор в „Дунарит“ и Красимир Зарев.

Петима бяха обвинени, че са взели бонуси между 250 000 и 450 000 лв. по заръка на Цветан Василев. Смята се, че с парите са финансирани други дейности на избягалия банкер. Съдебният състав реши да остави обвинените за постоянно в ареста, като на последното заседание, което беше на 17 януари, съдия Даниела Христова подписа определението с особено мнение.