Цветан Василев остава зад решетките

Актуални новини
16:52 - 06 Октомври 2020
3417
Цветан Василев остава зад решетките

Рецидивистът Цветан Василев, който точно преди една година взриви джип в основата на кооперация в Монтана и опожари фасадата на сградата, беше оставен отново в ареста отново за втори път през тази година с решение на окръжния съд.

Причината за своето решение магистратите обосноваха с наличието на този етап на достатъчно доказателства, уличаващи лицето като извършител на престъплението, при което беше взривен джипът "Волво" на известния адвокат Красимир Босев. Огънят при взрива обхвана гаражи и апартаменти, по чудо не взе жертви и нанесе вреди за над 71 000 лева, според извършените експертизи. 

56-годишният Цветан Василев  бе  задържан  и привлечен като обвиняем за престъплението, а от  23 октомври миналата година му е  наложена и най-тежката  мярка за неотклонение „задържане под стража“, която бе потвърдена от Апелативен съд – София.  В поредната си молба до съда обвиняемият поиска мярката му да бъде заменена в по-лека – „домашен арест“ като му бъде монтирано устройство за електронно наблюдение.

След като обсъди събраните доказателства и изслуша подсъдимия  съдът обяви, че намира молбата за изменение на мярката за неоснователна. От предходното съдебно заседание през месец юни т. г., когато бе отказано изменение на мярката, не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат това, обяви съдът.  

Подсъдимият не излага сериозни мотиви в своето искане, а ако бъде поставен под „домашен арест“ има реална опасност да извърши ново престъпление с оглед на високата обществена опасност, която представлява. Василев е осъждан досега с 16 влезли в сила присъди за престъпления от общ характер. Заседанието бе проведено по видео връзка на съда с ареста към затвора във Враца.