Цветан Василев отпускал кредит от КТБ на своя фирма

Новини
18:12 - 16 Април 2019
2504
Цветан Василев отпускал кредит от КТБ на своя фирма

Скандалният банкер Цветан Василев отпускал кредит от КТБ на своя фирма. Това стана ясно от показанията на основния свидетел по делото Бисер Лазов.

Днес пред съда той разказа как през есента на 2013 година, само няколко месеца преди фалита е погасен кредитът, отпуснат на Централна ремонтна база.

Според тогавашната дясна ръка на Цветан Василев, банкерът е наредил да се отпусне нов кредит от КТБ на негова фирма, която след това е прехвърлила парите по сметка на Централна ремонтна база, за да си платят задълженията към банката. Според показанията на Лазов по тази система се е действало постоянно и с други фирми, включително и с дружества на самия Василев, които са имали кредити от КТБ.

Петима бяха обвинени, че са взели бонуси между 250 000 и 450 000 лв. по заръка на Цветан Василев. Смята се, че с парите са финансирани други дейности на избягалия банкер. Съдебният състав реши да остави обвинените за постоянно в ареста, като на последното заседание, което беше на 17 януари, съдия Даниела Христова подписа определението с особено мнение.