Цветанов : Борисов ми предложи вариант, но избрах да подам оставка

С премиера сме в прекрасни отношения, решението е мое, увери вторият досега в ГЕРБ

Новини
20:03 - 30 Май 2019
3855
Цветанов: Борисов ми предложи вариант, но избрах да подам оставка

„Единият вариант е да работя всеотдайно, мобилизиращо, за да спечелим общинските избори. Другият вариант беше да си подам оставката и да изляза от партията от всички ръководни позиции. Бойко Борисов предложи трети вариант. Аз обаче останах на тези 2 варианта и предпочетох, че по-правилно е да си тръгна. Никога не взимам емоционални решения”. Това заяви Цветан Цветанов, малко след като напусна партийната централа в 19 часа. И допълни, че отношенията му с Борисов са прекрасни, предаде Нова. 

Днес вторият в ГЕРБ подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ и остана редови член на партията, след разговор с премиера, с когото работиха рамо до рамо 18 години.

„Човек трябва винаги да уважава човека, с когото е работил. А ние все пак 18 години сме заедно на политическата сцена – в проекта, в МВР, в Столична община. За мен той си остава Бойко Борисов”, заяви Цветанов.

Решението да не е "на първата линия" в управляващата партия слага край на тандема Борисов - Цветанов, който работи заедно 18 години и управлява държавата - 13 години.

Бившият МВР-шеф обясни, че е свикнал да работи само когато усеща доверие, но напоследък чувства, че то се е пропукало.