Цветанов : Да не прекаляваме с темата с Турция , има риск от миграционна вълна

Зам.-шефът на ГЕРБ откри областна конференция на партията в Поморие

Политика
12:41 - 30 Март 2019
2484
Цветанов: Да не прекаляваме с темата с Турция, има риск от миграционна вълна

"Знаете, че в неделя са изборите в Турция и това вероятно е провокирало подобно изказване. Категорично заявявам, че няма никаква намеса в закона за вероизповеданията. България, външно министерство и Борисов са направили всичко, водени от националния интерес.", заяви вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов по важната тема. 

Бившият парламентарен шеф на герберите взе отношение по въпроса на областна конференция на партията в Поморие, на която ще бъдат бургаски депутати, кметове и общинари. 

Според Цветанов темата за Турция и твърдението, че Анкара се е намесила в Закона за вероизповеданията не бива да се преекспонира.

"Не бива да забравяме, че около 3,5 млн. са бежанците на турско-сирийската граница, зарад об дои ситуацията в Иран около 700 афганистанци са се върнали, но 200 хил. са влезли в Турция. Има потенциален риск за миграционна вълна, затова трябва да сме умерени в изказванията, за да имаме външна граница, която да не бъде под натиск от турската страна.", предупреди зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Снимка: "24 часа"