Цветанов и Москов отиват на изборите с НОД

Коалицията ще издигне и своя кандидат-президентска двойка

Политика
09:29 - 29 Септември 2021
4573
Цветанов и Москов отиват на изборите с НОД

"Републиканци за България" на Цветан Цветанов и партия КОД на Петър Москов се регистрираха като коалиция за изборите на 14 ноември в ЦИК. Те ще се явят под името "Национално Обединение на Десницата" (НОД).

Коалицията ще издигне и своя кандидат-президентска двойка. Имената им ще станат ясни през следващите дни.

Целите за парламентарните избори са яснотата, че в следващия парламент трябва да има принципна и обоснована десница. Начинът, по който ние сме формирали нашето партньорство е върху принципи. Не е заради мен или г-н Цветанов, или заради г-жа Грозданова или някой друг, когото познавате от партиите, каза Москов пред журналисти.

Силно ни обединява и, че извън нуждата от промяна в самата съдебна система, истинската, реална справедливост в битката срещу олигархията, всичко, което хората наричат мафия по улицата е свързано с българско законодателство тип "Магнитски", което за нас е лустрационното законодателство, на което ние безкрайно много държим, допълни той.

Това, което видяхме в 45-ия и 46-ия парламент бе среда на отрицание, на противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни. Това, което искаме да направим е да запазим истинската реална координатна система - ляво, дясно и център. Размиването на тази система означава, че някой има други задкулисни интереси или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане, когато има диалог или прагматизъм, каза Цветанов.