Цветанов клати ГЕРБ: Лично Бойко посочи и назначи Горанов за финансов министър

Бившата дясна ръка на Борисов гласува за ПП-ДБ на изборите, но прогнозира още един парламентарен тур през годината

Новини
14:50 - 20 Февруари 2023
7451
Цветанов клати ГЕРБ: Лично Бойко посочи и назначи Горанов за финансов министър

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов пак клати партията на Бойко Борисов с твърдение, че не друг, а именно експремиерът лично е посочил и назначил за финансов министър Владислав Горанов във втория си кабинет. Като абсолютно несъстоятелна определи някогашният МВР шеф твърденията на Борисов, че с Горанов не бил близък и че отдавна не бил част от ГЕРБ, както и че не бил неин член по повод вкарването на 45-годишния плевенчанин във втория щатски списък по закона "Магнитски" и санкциониран от американското бюро.

Ето какво разказа Цв. Цв. пред "Факти" за процеса по издигането на Горанов от общата администрация на Министерството на финансите до нейния връх:

"Когато изграждахме структурите на политическа партия ГЕРБ, на едно от събитията се запознах с Радослав Точев, който тогава работеше във финансовото министерство на Франция и беше командирован у нас като съветник на екип към финансовото ни министерство.

Владислав Горанов към онзи момент беше служител в Министерството  на финансите. Когато вече се ориентирахме за това кой ще е финансов министър в първия кабинет на премиера Борисов – Симеон Дянков, тогава Борисов назначи Горанов за зам.-министър в МФ. Така Владислав Горанов започна да работи във финансовото министерство на висок ръководен пост. Във втория и третия мандат, Борисов персонално го избра за свой финансов министър". 

И добави анализ и на поведението на Борисов от миналата седмица след гръмването на поредния скандал "Магнитски у нас": "В начина, по който бившият премиер отреагира виждаме пример за типичен негов стил и начин на поведение". 

Нещо повече, Цветанов отново твърди, че в последния си мандат като министър-председател Борисов е работел открито в полза на режима на Владимир Путин, като пак се аргументира с парафа му, положен по сделката за Балкански поток. 

Прогнозата на бившата дясна ръка на Бойко е, че макар и с нови коалиции, е твърде вероятно изборите на 2 април да не са последните за годината и очаква още един тур след тях. Защото по думите му настроението в предизборната кампания било минорно, "почти сиво". 

Иначе за пореден път бившият вътрешен министър се изказа доста ласкаво за новия дясноцентристки съюз между ПП и ДБ и почти декларира, че вотът му ще отиде при него.

След като за пореден път неговата собствена партия "Републиканци за България" отказа да се бори за субсидия и прескачане на бариерата за парламентарно представителство.