Цветанов мята миризливи бомби: АЗ възпирах коалиция ГЕРБ - ДПС!

Политика
18:57 - 24 Януари 2021
5263
Цветанов мята миризливи бомби: АЗ възпирах коалиция ГЕРБ - ДПС!

Още преди местните избори през 2019 г., в отделни общини имало преливане на гласове между ГЕРБ и ДПС. Това обяви бившият зам.-председател на партията Цветан Цветанов, настоящ лидер на новата политическа формация "Републиканци за България" пред Мария Цънцарова по бТВ.

"Имаше разговори през май 2018-та, които ми се поставяха като ултимативни решения. Назначения в горското стопанство. С мен говори Мустафа Карадайъ. Беше поставил такива решения на Порожанов, договорено с Борисов." Премиерът борисов отрекъл, че е разговарял с ДПС да получат контрол в горските стопанства и земеделието - "но индикациите говореха в друга посока", отбеляза конспиративно Цветанов.

"Обадиха ми се колегите от Смолянска област, община Борина, родното място на Карадайъ. Там е много проблемно - ДПС искаха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и започна процедура по прехвърляне на дружеството към община Борина. Хората питаха защо се прави. Имаше една печалба от 70 хил. лв., която явно трябваше да се прибере. АЗ казах, че е невъзможно това да се случи, и съм противодействал на това докато бях в активната политика", изхвърли се Цецо.

Той каза още, че не знае защо имало такава "пасивност" от Цвета Караянчева или Десислава Атанасова, те знаели за тези случаи и сами го молели да се противопоставя на Карадайъ.

На въпрос защо се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски на рождения му ден - нещо, което самият Пеевски разказва, когато Цветанов бе вътрешен министър, той отговори така: "Виждал съм архивите на министерството, името на Пеевски е дописано."

"Патологичният лъжец Цветанов да обясни защо в полунощ на рождения ми ден ме привика в кабинета си и за какво ме натисна", попита депутатът още през 2014 г., но на Цецо явно още му е рано да отговори.