Цветанов настъпва - завладя шеф на общински съвет

Политика
21:08 - 30 Септември 2020
7725
Цветанов настъпва - завладя шеф на общински съвет

Цветан Цветанов вече има и председател на общински съвет. Шефът на местния парламент в Асеновград Драгомир Георгиев се оказа учредител на "Републиканци за България". Формално обаче той остава в партия "Радикали", с чиято бюлетина бе избран миналата есен - поне до регистрацията на новата формация в съда, пише в. "Сега".

"Няма да скрия, наистина съм един от учредителите на новия политически проект. Вие всички много добре знаете, че това е в процес на съдебна процедура. Един политически проект за да се създаде, трябва да мине през съответния съд. Засега нямаме намерения да абдикираме от „Радикали”, нещата са много динамични”, заяви Георгиев днес на сесията на съвета, цитиран от местната "ТВ САТ КОМ".

Членовете на "Радикали" в ОбС - Асеновград са общо трима. Фактът, че Георгиев е председател, показва, че чрез него "Републиканци за България" де факто получава важна част от управлението на града. Георгиев бе председател и в миналия мандат, но като представител на "Народен съюз".Георги Икономов пък ще бъде независим съветник в Банско. Бившият кмет също вече е част от формацията на Цветан Цветанов. Местните членове на ГЕРБ поискаха той да напусне органа. "Ще продължа да изпълнявам задълженията си", каза обаче днес Икономов. Практически той бе изключен от групата на ГЕРБ. 

Лидерът на "Републиканци за България" има и човек в съвета на Руен - Февзи Хюсеин, също влязъл с листата на ГЕРБ. Очаква се партията му да разширява позициите си из страната. Това не е без значение, тъй като до края на мандата на местната власт остават цели три години.

Междувременно се оказа, че след Икономов, Атанас Камбитов (Благоевград), Кирил Котев (Сандански) и Огнян Ценков (Видин) още един бивш кмет на ГЕРБ е пристанал на "Републиканци за България" - Георги Славов от Ямбол. Той бе забелязан на учредителния конгрес през уикенда.

Виктор Серафимов е предложен за говорител на партията на Цветан Цветанов

Днес стана ясно и че доскорошният член на Управителния съвет на БНТ Виктор Серафимов е предложен за говорител на новосформирана партия. Докторът по международно право и специалист по медийно законодателство е един от учредителите на проекта и поради тази причина генералният директор на БНТ Емил Кошлуков поиска от СЕМ да освободи Серафимов от заемания висок пост в обществената телевизия.