Цветанов недоволен от кампаниите на всички партии

Бившият втори в ГЕРБ се чувал с премиера, но не говорели по партийни дела

Икономика
21:31 - 18 Септември 2019
4163
Цветанов недоволен от кампаниите на всички партии

Всички политически формации допускат предизборни грешки в кампанията. "Искам да има честна, справедлива кампания, но това, което наблюдавам в момента, е че действително се залага на живот и смърт, всеки ще покаже най-лошото си лице." Това заяви пред Би Ти Ви бившият зам.- председател на ГЕРБ, бивш депутат, бивш силов министър и настоящ основател на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Той загатна, че вижда проблем в организацията. „Една кампания трябва да се планира месеци преди стартирането. За голямо съжаление, виждаме, че има определени проблеми”. Той даже напомни, че преди предния месен вот още през юни номинациите на ГЕРБ са били ясни и всеки кандидат е можел мажоритарно да разширява периферията на партията по места.

Цветанов призна, че се чува с премиера Бойко Борисов, но не говорели по партийни дела. Колегите му от ГЕРБ обаче искали съвети от него. „Разбира се съм доста притеснен и обезпокоен от това, което се случва”, подхвърли Цветанов, като на молбата да бъде по-конкретен обясни, че го притеснява случващото се „навсякъде”. А какво точно се случва? „Нека да остане за мен”. 

Цветанов коментира и шпионския скандал: „Когато говорим за хибридни атаки, за това, което причиняват фалшивите новини, за това, което имаме като присъствие на Русия в България, не са традиционните методи за влияние, а се ползват православието, културата, образованието, за да се подменят историческите факти и да може да се навлиза във влиянието по този начин”, обясни бившият втори в ГЕРБ.

Новата неправителствена организация на Цветанов ще се занимава с проблемите на сигурността, но и по линия на културата и образованието, както обяснява самият той.

„Кандидатстваме по съответните проекти, ще търсим съответното финансиране – чрез наши много ясно изразени партньори с подобен профил евроатлантически. Засега ще се въздържим от министерства, защото винаги ще се направят погрешни изводи и заключения. Ще се възползваме от европейски фондове, като можем да кандидатстваме или директно чрез Брюксел”, обясни Цветанов за организацията си.