Цветанов пак "клъвна" Борисов

Топ
16:17 - 09 Юни 2020 (обновена)
7286
Цветанов пак "клъвна" Борисов

"Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта". Това казва бившия депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за икономически седмичник, затвърждавайки слуховете, че очевидно се готви за нов политически проект. 

Според Цветанов вече се намираме в предизборен период. "Очакват се солиден популизъм и националпопулизъм, всички ще се фокусират върху дребни вътрешни проблеми и междуличностни конфликти, а не върху проблематиката на района, в който се намира страната", важно казва бившият втори в ГЕРБ. 

Той критикува властта, че през цялото време води монолог с гражданите и институциите, вместо да демонстрира стремеж към общи усилия. "Видяхме отсъствие на консултативен съвет по национална сигурност – единственият по конституция съвещателен орган, който може да търси кризисни решения с ресурса на всички институции", посочи Цветанов, визирайки ситуацията през последните три месеца, когато заради Covid-19 бяха наложени редица мерки в интерес защита на здравето и живота на гражданите. 

По думите на Цветанов хората са притеснени, че няма хоризонт, няма кауза и надежда за нещо по-добро. Очакването е за промяна - но и носят страха в себе си, коментира още политикът. "Трябва да благодарим на малкото свободни медии. Статуквото владее останалите", отбеляза любителят на луксозни апартаменти. Като че ли не беше точно той човека, който притискаше медиите години наред и се опитваше да прикрие разследванията за съмнителното му забогатяване и придобиване на 1,2,3, а накрая 6 апартамента, един от които с частен асансьор.

Цветанов очерта "още един много сериозен проблем на България" – отсъствие на страната ни от голямата политика. "Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект "Триморие" бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната", аргументира се Цветанов.

Той споделя, че в разговорите с хора на възраст между 24 и 44 години, те искали да чуят "смислени политики", промяна в общуването с високите нива на държавното управление. "Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет според младите хора", казва Цветанов.