Цветанов регистрира партията си в съда

Имало уплашени от "Републиканци за България" и затова махнали Горан Благоев от БНТ

Политика
14:13 - 12 Октомври 2020
1513
Цветанов регистрира партията си в съда

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе документите в Софийския градски съд за регистрация на новата си партия "Републиканци за България". Със самочувствие, че ще извоюва място в парламента след изборите, екс вицето на Бойко Борисов обяви, че има над 5000 събрани подписа.

Попитан за членството на телевизионера Горан Благоев в партията му, Цветанов коментира, че явно формацията се отчитала като фактор и се усещало напрежение от нея и заради това Благоев вече не бил част от екипа на обществената медия. 

По думите му, партията ще участва самостоятелно на предстящия вот, защото само така носи нужната политическа отговорност.

Припомняме ви, че  Цветанов внесе днес документи за регистрацията на партията си "Републиканци за България" в Софийския градски съд. "Днес ние изпълнихме всичко, което е по Закона за ПП",  обясни той и добави, че смята, че са изпълнени всички условия на закона.

След учредяването Цветанов отчете бум на желаещи да влязат в партията му. "С всичко, което плануваме, ще се очертаем като лидери", смята той.

Според него за евентуални коалиции може да се коментира чак след изборите, когато се види кой влиза в парламента. По думите му с всяка партия биха се водили преговори. Най-неприемливи обаче за разговори били БСП, ДПС и ГЕРБ в този му формат, в който е от 12 месеца.