Цветанов: Участва ли зам.-директор от СДВР в организирането на протеста?

Топ
15:47 - 12 Август 2024
3355
Цветанов: Участва ли зам.-директор от СДВР в организирането на протеста?

Недопустима е демонстрацията на служите в МВР, която е изцяло в защита на оставането на Калин Стоянов като министър.

Това заяви пред БНР бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България".

"В Закона за МВР много ясно е разписано какви са формите и начините на протест на служителите в МВР, а те са чрез техните синдикални организации, когато се защитават техните права", обясни той.

И зададе следния въпрос: "Имало ли е във вайбър групата, чрез дежурната част на СДВР, пускане на съобщение за този протест?

Има ли заместник-директор от СДВР, който участва в организирането на този протест?

Това са въпроси, които си задават редовите служители, които не одобряват начина и формата, по които се организират тези протести в защита на Калин Стоянов. Трябва да се дадат отговори на тези въпроси".

Според него има недоверие на обществото към МВР преди новите предсрочни избори и "министърът на вътрешните работи не е в състояние да осигури гарантиране на честни избори". За да отпаднат всякакви съмнения, трябва да се направи ротация на служители на МВР в изборния ден, предложи Цветанов и припомни, че и друг път е давал това предложение:

"Ротацията може да свърши много съществена работа. Така ще се избегнат всякакви възможни организирани действия и съгласуване между политически партии и полицейски служители".

В предаването "12+3" Цветан Цветанов разкри "Републиканци за България" водят разговори с политически формации за съвместно ще участие на предстоящите предсрочни избори за 51-во Народно събрание, но не уточни с кои.