Цветанов учредява партията си (НА ЖИВО)

Политика
13:13 - 27 Септември 2020 (обновена)
3664
Цветанов учредява партията си (НА ЖИВО)

"Повече от всякога се нуждаем от проект, който да обединява всички, независимо от етноса, образованието и възрастта им. Получих невероятна подкрепа в смесените региони. Липсва ни обаче ясна политика и посока как да стигнем до българите, живеещи в чужбина и затова ще работим за електронно гласуване". С такава заявка бившият вътрешен министър и заместник на Бойко Борисов Цветан Цветанов учредява партията си "Републиканци за България". 

Цветанов се похвали, че дори без да е регистрирана партията му, вече е успял да върне наши емигранти обратно в родината. Това се случило и с генералния ни консул в Чикаго Иван Анчев, чийто мандат изтекъл преди дни, и решил да стане учредител на "РзБ". Братя Вълневи, за които се говори, че са основните спонсори на партията, също участват в събранието. 

Цветанов обеща в партията му да има диалог. "На агресията ще отговаряме с политически решения и експертиза. Лидерството ще бъде експертно", гарантира бившият втори в ГЕРБ. 

Той създава Изпълнителен съвет към партията, който да взима решенията за нея. И въвежда мандатност за председателя на проекта ( т.е. за себе си - б.р.) - не повече от 8 години начело. 

Цветанов не пропусна да захапе бившия си шеф Борисов: "В нашата партия ще има дебат. Политиките няма да се издават от джипката". И категорично се обяви за максимално бързо предсрочни избори и край на разрива в диалога между институциите, като визира студената война между Борисов и президента Румен Радев.

Подобно на Слави Трифонов, и Цветанов обясни, че единственият възможен път за България е евро-атлантическият. "Нека станем регионален център. Нека постигнем енергийната независимост, която ще ни даде възможност да сме част от силна Европа. Нека има стратегическо партньорство със САЩ, но европейските ценности са водещите", добави той. И обеща, че е готов за преговори с всички политически сили, изповядващи тези идеали.