Цветанов: Удариха Камбитов по политически причини

Лидерът на РзБ обвини държавните органи в разчистване на партийни сметки

Политика
09:54 - 26 Ноември 2020
2549
Цветанов: Удариха Камбитов по политически причини

Станахме свидетели на поредния случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки. За пореден път КПКОНПИ беше използвана за оказване на натиск върху политически опоненти, при това със спорни аргументи и без наличието на никакви правни основания. Така лидерът на новосформираната партия Републиканци за България и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчерашното решение на Сотир Цацаров да изиска авоарите на екс кмета на Благоевград и негов съучредител Атанас Камбитов. 

"Решението на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов е несъстоятелно от правна гледна точка. То не почива на стабилни правни аргументи, защото липсва една от основните предпоставки за наличие на конфликт на интереси. В случая с г-н Камбитов няма как да бъде доказан частен интерес, който е от естеството да доведе до облага за лицето, заемащо висша публична длъжност, или за свързано с него лице. Аргументите, възприети от КПКОНПИ са спорни и косвени. От тази гледна точка и в контекста на съществуващата съдебна практика сме уверени, че решението на КПКОНПИ ще бъде успешно оборено в съда", пишат от централата на Цветанов. 

А самият лидер на РзБ твърди, че конфликт на интереси имало и при настоящия кмет на Благоевград Румен Томов, които обаче услужливо се прикривали от властта. И добави, че партията му е готова за изборите в града и излиза "за победа".