Цветанов захапа Бойко: Той е най-големият лобист на Русия

Институционалното и личното противопоставяне доведе всичко до махленски език, смята лидерът на „републиканци за България”

Актуални новини
12:46 - 24 Октомври 2020
2697
Цветанов захапа Бойко: Той е най-големият лобист на Русия

Трябва да се ограничим от политиканстването, защото с популизма, който наблюдаваме през последните години, никой не решава проблемите. Необходим е политически и обществен консенсус, но когато няма политическа воля за това, няма как да се стигне до истината.

Държавата днес отсъства от реалните геополитически решения". Това заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред Zagoranews.bg.

„Мисля, че в „Републиканци за България“ ще има повече нови лица, които не са свързани с формацията, в която бях преди време. Не съм затворил телефона и не съм обърнал гръб на всеки, който е поискал да подкрепи „Републиканци за България“.

Днес политическите дебати са много принизени и вече са по-скоро махленски. Ние ще се фокусираме върху това, чрез експертиза да даваме политически послания, защото има много проблеми, които не са решени. Трябва да се ограничим от политиканстването, защото с популизма през последните години не се дават конкретни решения на проблемите. Трябва да говорим за това, какво трябва да направят политиците, а не само да се грижат за събиране на гласоподаватели, криейки информация“, каза още Цветан Цветанов.

„В момента основният дебат е защо Румен Радев е отишъл в Естония и кой е дал информация за срещите му преди това, но никой не подкрепя домакинството на „Триморието“ през 2021 г. и какво можем да постигнем с тази инициатива.

Институционалното и личното противопоставяне доведе дотам, че всичко е доведено до махленски език. Ние отсъстваме от реалните геополитически решения.

При „Турски поток“ трябваше да има национален консенсус, а не да прегръщаме това, което предлага Русия, защото виждаме, че страната ни ще понесе огромни щети.

Българският данъкоплатец ще плаща 3 млрд. лв., но тази сума няма как да се възстанови от „Газпром“ с тези 90% резервиран газ, който ще потече. Това е нарушаване на европейското законодателство, отклонение на евроатлантическия ни път.

Най-големите лобисти на руските интереси не са Георги Първанов и Пламен Орешарски, а Борисов, Дончев и Теменужка Петкова.

Когато бях в парламента и трябваше да се вземе решение за АЕЦ „Белене“, казах, че не трябва да се взима това решение. В парламента успяхме да направим мнозинство. В днешното състояние на българския парламент, няма кой да води смислен дебат за темите, свързани с националната сигурност и с хоризонта, който трябва да очертае страната ни", коментира лидерът на "Републиканци за България".