Цветанов захапа Бойко: Вече не става за премиер

Политика
15:42 - 13 Септември 2020
12641
Цветанов захапа Бойко: Вече не става за премиер

„При тази загуба на обществено доверие и възможността в рамките на десет месеца една уважавана партия да я превърнеш в най-мразената - няма как да искаш да бъдеш отново премиер или да търсиш следващ управленски мандат”.

Това заяви в интервю за „Флагман” Цветан Цветанов, лидер на новата формация „Републиканци за България“ и бивш зам.-председател на ГЕРБ. Според него единствено от ДПС зависи дали настоящият кабинет ще изкара докрай мандата си. 

Цветанов направи и разграничение между хората, които вземат управленските решения в ГЕРБ и редовите членове на партията. Последните той определи като достойни и честни хора, от които обаче нищо не зависи.

„На мен най-болно ми е за достойните симпатизанти и членове, които са подкрепяли ГЕРБ през всичките тези години, подкрепяли са управлението - тези хора не трябва да ги слагаме под общ знаменател с всичко това, което има в момента като обществено неодобрение и като политически дискомфорт. Така че това са едни достойни хора и смятам, че е важно да се направи едно сериозно разграничаване от тези, които допринесоха с тези си управленски решения да стигнат до тук. Хората, които са гласували за тях и са ги подкрепяли, нямат нищо общо с това“, аргументира се Цветанов.

Лидерът на новата формация “Републиканци за България” не пожела да коментира социологически проучвания, като уточни, че за него е важно само това, че информацията ще се учреди официално на 20 септември.

„На 27 септември планираме да бъде проведено учредителното събрание, в което да се направи избор на съответните органи на партията и тогава вече можем да си говорим за социология – някъде след средата или края на октомври, когато вече започнем да показваме съответните наши представители на партията в цялата страна... Най-големият акцент, който ще заложим за развитието на проекта, е да можем да се обърнем и да потърсим подкрепа от негласуващите, а те са над 50%“, казва още Цветан Цветанов.