Цветанов зове: Дариткова да каже имало ли е договорки за кандидатка за кметица на Рудозем

Задкулисието е налице, категоричен е лидерът на "Републиканци за България"

Политика
09:03 - 02 Февруари 2021
3591
Цветанов зове: Дариткова да каже имало ли е договорки за кандидатка за кметица на Рудозем

"Докато бях в ГЕРБ, партията не е провеждала парламентарни избори, а са правени или при служебен кабинет, или от кабинет, който му е изтичал съответния мандат". Това каза лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов по БНТ в отговор на въпрос защо докато е бил вторият човек в ГЕРБ не е имало съмнения за честността на изборите.

Той обясни, че съмненията му дошли заради симбиозата и задкулисието.

"Особено на местните избори 2019 г. в Маджарово и Хасково. Маджарово беше дадено да бъде спечелено от ДПС, а Хасково да бъде подкрепено от симпатизантите и членовете на ДПС. Управляват ДПС, когато дават съответните решения, които трябва да бъдат приети. Това го разбрах 2018 г., когато разбрах, че има договорка между Борисов и ръководството на ДПС след проведените парламентарни избори 2017 г. Никой в партията не знаеше, или поне ако е знаел някой, това е бил тесен кръг около Борисов", каза още Цветанов.

"Попитайте Дариткова за Рудозем дали не е имало предварителни разговори с кандидатка, издигната от други формации, да се изисква подкрепа за балотаж", каза още Цветанов във връзка с изказванията на председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която определи изказванията на Цветанов като разколебаващи електората на ГЕРБ и втвърдяващ този на ДПС.

"2015 г. ми се обади председателят на ДПС и каза, ако е възможно в Исперих ГЕРБ да подкрепи ДПС, а не независимия кандидат. Тогава дадох пълната свобода на структурата в Исперих и тя подкрепи независимият кандидат. През 2019 г. ГЕРБ загуби всичко в област Разград", добави още бившият втори в ГЕРБ.

Той заяви, че партията му е готова за избори от момента на регистрацията. По думите му когато в условията на пандемия се провеждат избори, трябва да се погледне как се провеждат избори в други държави.