Цветелин Кънчев пред Lupa.bg: Намерихме циганина , плашил българи със смърт

Айхан Стефанов, вбесил хиляди в социалните мрежи, живее в Германия и се прави на рапър

Крими
18:00 - 05 Април 2019
7724
Цветелин Кънчев пред Lupa.bg: Намерихме циганина, плашил българи със смърт

"Намерихме циганина, който плаче да му бъде откъсната главата заради заплахи към българите. Вече сме сезирали главния прокурор Сотир Цацаров за речта на омразата, излята от него", заяви пред Lupa.bg лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. 

На 3 април ромският бос сподели изключително смущаващ видеоклип, в който младо момче от етноса отправя десетки нецензурни заплахи към българския народ, включително и призиви за смърт на българите. Съдържанието на клипа и досега не е цензурирано от социалната мрежа фейсбук, въпреки стотиците сигнали до администраторите на компанията на Марк Зукърбърг. Видеото бе разпространено в десетки групи с искане за линч над агресора. 

Lupa.bg единствено се добра до детайли около неговата самоличност. Научихме, че в мрежата циганинът се представя като Гибо Стефанов, но истинското му име е Айхан. Родом е от Горна Оряховица, но от няколко години живее в град Лудвигсхафен, Германия, където се изявява като рапър под псевдонима Gilbert. Речитативите му са на български, които се хвали, че пишел сам. По наша информация след като се "прочу" с псувните си срещу българите, ромът се уплашил и изтрил голяма част от профилите си в социалната мрежа. Нашенци в Германия вече са му вдигнали мерника и се канят да издирят домашния адрес и да го линчуват.