Цвети Пиринкова: Щастлива съм, че играя

Не очаквах да победя, заяви българската тенисистка

Спорт
16:04 - 03 Септември 2020
1817
Цвети Пиринкова: Щастлива съм, че играя

Цветана Приронкова призна, че е останала доста изненадана от първата си победа на корта след 3-годишното си отсъствие. Както е известно тя се наложи над рускинята Людмила Самсонова с 6:2, 6:2 в първия кръг на US Open.

Цвети не беше играла официален мач от Уимбълдън през 2017 година насам и призна, че е очаквала да бъде доста по-нервна в първия си двубой след завръщенето си. 

"Ако трябва да съм честна, не очаквах победата, но съм щастлива, че успях да я постигна. Доста съм изненадана, тъй като смятах, че ще съм доста по-нервна. Въпреки това бях спокойна през цялото време. Това е голям успех за мен. В първия ми мач от 3 години бях доста солидна. Щастлива съм от начина, по който играх", каза тя.

Пиронкова призна, че е решила да се завърне на корта след промяната в правилата на WTA, които ѝ позволяват да използва ранкинга си от момента преди да спре да играе.

"Промяната в правилата на WTA е причината да реша да се завърна на корта. Това е голяма възможност. Мога да играя 12 турнира с ранкинга, който имах преди да спра да играя. Две от тези надпревари са от Големия шлем. Първоначално не бях сигурна дали ще се завърна, но в един момент Тура започна да ми липсва. Не исках да пропусна шанса си да използвам "специалния" си ранкинг, тъй като осъзнах, че това е много голяма възможност за мен".

"Също така не бях сигурна дали да се завърна, тъй като в един момент от кариерата ми бях доста изморена. Играх повече от 15 години без почивка и имах доста контузии, които ме извадиха от игра за дълго време. Тогава просто исках да използвам свободното си време и да се насладя на това да бъда бременна и да родя своя син. Това бе страхотно изживяване. Трябва да си призная, че ми бе много приятно да бъде майка и по цял ден да се занимавам със сина ми. Може би ми стана прекалено комфортно. Затова и си казах, че е време да изляза от зоната си на комфорт", обясни Пиронкова.