Цветлин Йовчев: Службите имат данни за Васил Божков

Засега бизнесменът печели информационната война с правителството, смята бившият шеф на ДАНС

Актуални новини
18:48 - 13 Юни 2020
33706
Цветлин Йовчев: Службите имат данни за Васил Божков

Все повече ще се сблъскваме с форми на информационна война, включително и на изборите. При всички положение, виждаме това и в момента у нас – води се информационна война. Това каза в предаването на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов" бившият председател на ДАНС и екс министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
 
По отношение на заявката на Васил Божков да влезе в политиката, няна никакъв спор за това, че той е бизнесмен, който се  е възползвал от държавата за бизнеса си. Спорът е само кой му е помогнал. Това е определението за олигархия. Като гражданин не мога да възприема влизането му в политиката, заяви Йовчев.
 
Не можем да се доверим на думите на личност като него, която няма необходимия интегритет, предвид миналото му, добави той.

От гледна точка на медийно отразяване той печели информационната война с правителството, защото управляващите го оставят да задава тона на дискусията. Това според мен е погрешен ход, отбеляза бившият шеф на ДАНС. Със заявката за политически проект Васил Божков най-вероятно иска да промени ситуацията, която е свързана с него и с неговото бъдеще, каза още Цветлин Йовчев.

"За всички бизнесмени е постъпвала информация в службите. Не бих искал да споделя каква имаше за него", заяви бившият вицепремиер.

Цветлин Йовчев коментира и бунтовете в Съединените щати: "В САЩ имаше натрупан гняв, който търсеше своя отдушник. Инцидентът на полицейска бруталност беше използван. Този сценарий сме го виждали в т.нар. „цветни революции. Открива се проблем, който се свързва с властта, в този момент да се демонстрира алтернатива и смяна на управлението. Полицейската бруталност беше интерпретирана като расизъм“. 

„1/3 от убийствата и грабежите се извършват от чернокожите. Т.е., полицаите се сблъскват на улицата с много чернокожи, които стоят зад бруталните престъпления. Доналд Тръмп беше вкаран в капан, което често се случва, тъй като има и външен натиск над САЩ", анализира още екс министърът.