Цветомир Найденов: Бизнесът на Божков е рекет и търговия с влияние

Общество
08:25 - 11 Май 2020
4829
Цветомир Найденов: Бизнесът на Божков е рекет и търговия с влияние

Бизнесът на Васил Божков е рекет и търговия с влияние. Какво точно да му се открадне на олигарха?! Печалбата на златната му кокошка Национална лотария щеше да падне на 20%, ако играеше честно. Мит е, че е бизнесмен - имаше банка, съсипа я, няма банка, която да му отпусне кредит днес. Това заяви в предаването "Зравей, България" бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов.

Използвал е слабостите на системата, за да се развива. Имаше 15 казина, 15 игрални зали, корабостроителницата в Бургас, Мостстрой, всичко е под вода. Имаше само един бизнес - хазарта. Всички умират от страх от Черепа в момента. От какво толкова ги е страх?!, зададе риторичен въпрос Найденов. 

"За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица", твърди бившият съдружник.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства.

"Питам го: Защо бягаш, нали си невинен?! Намираш си адвокати и докажи правотата си". 

Найденов отново повтори, че ЛиЛана му е бивша любовница. "Имаше специален ден за посещение в Нове холдинг. Подари й BMV". 

"Божков си беше комарджия, не е бил дисидент. Той лъже за финансовия министър, че е знаел, че не е плащал 20% данък. Трябва просто да бъде върнат в България, за да понесе последствията си", категоричен е Найденов.