Цветомир потроши жена си, след това я накара да чисти следите от кръв

Топ
15:59 - 17 Юли 2024
2838
Цветомир потроши жена си, след това я накара да чисти следите от кръв

Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд 30-годишния Цветомир Пенков, задържан за побой над майката на детето си. Той е с 4 обвинения - за нанасяне на лека и средна телесна повреда на 24-годишната жена в условията на домашно насилие, за принуда чрез заплахи да извърши нещо противно на волята й и за закана с убийство, съобщиха от прокуратурата.

Цветомир и приятелката му Ванеса живеели на семейни начала в апартамент в Пловдив и имали дете на годинка. Според държавното обвинение между двамата често избухвали скандали, защото бащата не се грижел добре за бебето, докато майката била на работа. Тези спорове станали причина на два пъти Пенков да нанесе побой на младата жена.

На неустановена дата през ноември м.г., след поредния скандал, той я ударил с юмруци в лицето, като й нанесъл лека телесна повреда. На 13 януари двамата отново се скарали, защото Цветомир оставил детето само вкъщи, докато Ванеса била на работа. По време на спора мъжът я ударил многократно с ритници и юмруци по главата и тялото, като ѝ причинил фрактура на десния крак и счупване на три ребра. Въпреки състоянието ѝ, след това той я принудил чрез заплаха да почисти стаята, за да не останат следи от кръв от нанесения побой. Подаден бил сигнал
на телефон 112 и пострадалата е била настанена в болница.

През това време Цветомир взел детето и напуснал Пловдив, след което се обадил по телефона на Ванеса и се заканил, че ще я запали, ако не си оттегли жалбата срещу него.

Той се укриваше, но беше установен във Видинско. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Районният съд да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.