Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица

Свят
22:35 - 09 Август 2021
18487
Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица

Цяло семейство антиваксъри умря за една седмица. Ваксинираният Франсис Гонкалвес се простил с брат си Шаул, татко си Басил и майка си Шармейн, които се разболели на 10 юли, след като се срещнали на семейна вечеря.

Франсис вярва, че те са се заразили с Ковид-19 от баща им Басил, който няколко дни преди това бил в болница, за да лекува друго свое заболяване.

Франсис, който живее в Кардиф, казва, че неговото семейство, което се преместило да живее в Лисабон, не искало да се ваксинира, понеже били заблудени от прекалено многото антиваксърска фалшива информация в социалните мрежи. Той ги умолявал да се ваксинират и да не попадат под влиянието на конспиративни теории, но те иронизирли рационалното му мислене.

Той разказва пред в. „Сън”: „Татко постъпи в болница, за да си лекува камъни в бъбреците и мислим, че там се е заразил с вируса. Два дни по-късно те се събрали заедно с брат ми на вечеря в неговия апартамент. След това приятелката на брат ми Шаул се обади и каза, че той се чувствал много зле. По това време и родителите ми се чувстваха доста зле. Ден по-късно татко ми писа, че и тримата са постъпили в болница. И тримата починаха там в разстояние на една седмица”.

Семейство Гонкалвес им се мести да живее от Южна Африка в Кардиф, Уелс през 2015 г. Една година по-късно братът и родителите на Франсис се местят в Португалия.