Д-р Емилова: Закусвайте само с чай или вода!

Веднъж в седмицата може да се приема храна с животински произход

Здраве
16:59 - 20 Март 2023
4738
Д-р Емилова: Закусвайте само с чай или вода!

Най-добрата диета е да се храним здравословно. Трябва да направим така, че свалените килограми да са за сметка на отровите, които сме задържали в тялото си през годините. Това каза диетологът д-р Людмила Емилова пред Радио "Фокус". 

За здравословен начин на живот тя препоръча сутринта да се пие само чай или вода, до обед – плодове, фрешове или смути. Веднъж в седмицата може да се приема храна с животински произход, но на следващия ден трябва да се консумира вода и чай, за да се изчисти организмът.

"На обед и за вечеря правим голяма салата със сурови зеленчуци без сол, с лимон и зехтин или ядки и семена, и постна храна. Следобед може да хапнем някакви ядки или семена, сурови и предварително накиснати", каза д-р Емилова.  

Организмът започва да се изчиства от токсините едва на десетия ден от програмата, затова е нужно търпение и постоянство.

"Сега, пролетта, ако направим 20 дни за възрастен човек плюс 10 дни захранване, ще имаме изумителни резултати и ще ги задържим дълго", подчерта д-р Емилова.  

Тази програма гарантира здравословен начин да постигнем нормалното си теглото и да сме здрави. Добре е да бъде съчетана с умерено физическо натоварване, посъветва тя.