Д-р Мирослав Ненков: Китайците можеха да спрат вируса, но не го направиха

Трябва да се говори честно за ваксинирането, призова бившият зам.-здравен министър

Актуални новини
12:08 - 11 Септември 2021
7449
Д-р Мирослав Ненков: Китайците можеха да спрат вируса, но не го направиха

Няма как да очакваме от хората в парламента да са много по-различни от нас. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" анестезиологът д-р Мирослав Ненков.

По темата за разделението в обществото заради историческата дата 9 септември, той смята, че за българите това е по-тъжен ден, отколкото 11 септември.

"На 9 септември 1944 г. е ликвидирана българската държавност за дълъг период. Страданието по това мракобесно време, което е отнемало животи на невинни хора, когато човек може да пострада – физически, политически и социално, само по донос, не е време, по което можем да бъдем носталгични", обясни д-р Ненков.
Анестезиологът коментира и ситуацията с коронавируса.

Китайците имаха възможност да спрат вируса, но не го спряха. Защото някой местен партиен ръководител не е могъл да си представи, че някой нещо лошо ще каже за партията. Има арестувани хора в Ухан за дезинформация. Един 38-годишен мъж, който почина от китайския вирус, също беше арестуван, защото е споделил в социалните мрежи, че идват пневмонии, които не могат да бъдат излекувани. Такива неща не бива да се говорят. Затова го наричам китайски вирус. Дали е нарочно създаден и пуснат – няма как да знаем.

Относно ваксинирането и мерките д-р Ненков смята, че трябва да се говори честно.

Фейсбук не е място за намиране на информация, свързана със здравето и начина на опазването му. Фейсбук е място за споделяне на лични мнения на всякакви знайни и незнайни герои на мисълта и ума. Изборът за ваксинация на този етап е личен, подчерта д-р Ненков.