Д-р Петър Берон: Като нищо утре в НС може да влязат истински мутри като Божков

Във ВМРО знаели, че се върви към нови избори още преди парламентарния вот на 4 април

Личности
10:45 - 25 Април 2021
8948
Д-р Петър Берон: Като нищо утре в НС може да влязат истински мутри като Божков

"Великият" депутат д-р Петър Берон предупреди, че нови избори у нас за нов парламент не просто ще глътнат още 100 милиона лева за организация и провеждане, но и че може да докарат истинските мутри на банките в пленарната зала. В интервю за "Марица" ученият заяви: 

"Някои от мутрите са вън - единият в Белград, другият - в Дубай, но може утре да цъфнат в парламента, да станат депутати и да ни учат как да живеем, въпреки 19-те си обвинения. Дружинката на мутрата от Дубай получи 3.2 процента от гласовете и почти влезе в парламента. Далеч не сме изсърбали всичко, каквото сме дробили. Може да се окаже, че на дъното на тенджерата има още изненади". 

И разкри, че е работил плътно с ВМРО за вота на 4 април, като много от кадрите на патриотичната му организация са били привлечени от партията на Красимир Каракачанов. Тогава обаче воеводите са го предупредили, че поставянето на задни позиции в листите било наложително сега, за да могат да бъдат изтеглени за изборите наесен, с което д-р Берон разкри, че във ВМРО са обсъждали варианти за предсрочен вот още през зимата. 

Д-р Петър Берон е на мнение, че правителство на ГЕРБ, дори съставено от най-големите корифеи, не е имало шанс да бъде гласувано в парламента. Скептик е и за съставянето на кабинет на т.нар. "протестни" партии, а при такъв сценарий непременно се върви към служебен на президента Румен Радев. По повод исканият държавният глава да съставя ЦИК, бившият депутат се обяви категорично "против", защото е на мнение, че в такова решение не би имало нищо демократично.

А попитан за самия президент и неговата кандидатура за втори мандат на "Дондуков" 2, Берон разкрива, че е твърде вероятно да бъде избран с подкрепата на БСП, Има такъв народ и Изправи се! Мутри вън!, но не изключва срещу него да се изправи силна фигура, която да обере гласовете на симпатизантите на останалите партии и онези, които нямат книжки при конкретни формации.